1) Het zout dat hier wordt gewonnen door de Akzo, gaat veelal naar een ander onderdeel van de Akzo: Akzo Nobel Salt. Kijk maar eens op www.zout.nl
Hier maken ze er allerlei producten van; noem eens een paar producten.
2) Ga op deze site ook eens naar het kopje ‘toepassingen’. Als je goed kijkt, dan zie je dat zout niet alleen maar voor producten in de keuken gebruikt wordt. Het heeft namelijk veel meer mogelijkheden. Noem eens 1 andere mogelijkheid en leg eens uit hoe het zout hiervoor gebruikt wordt.
3) Op zaterdag 30 april 2005 stond het volgende bericht in de Twenste Courant Tubantia: 27 nieuwe zoutboringen
HENGELO - Zoutproducent Akzo Nobel gaat tussen Hengelo en Enschede 27 nieuwe boringen uitvoeren. Akzo denkt dat de nieuwe boringen, die tussen de oude zoutholtes worden gemaakt, geen bodemdaling tot gevolg hebben.
De producent verwacht de nieuwe Hengelose zoutholtes, ook wel cavernes genoemd, in juni te gaan aanleggen. Tot 2010 zullen ze gebruikt worden. Bij de boringen die in de Usseler Es in Enschede worden uitgevoerd, zal tot ongeveer 2020 zout gewonnen kunnen worden. De nieuwe boringen kunnen gevolgen hebben voor het landschap. Sommige operaties zijn gepland in weilanden. In gevallen waar Akzo geen eigenaar is, vestigt ze het zakelijk recht op de grond. De eigenaar krijgt vervolgens een vergoeding.
Zouden de eigenaren van de weilanden blij zijn met de nieuwe boringen? Waarom wel / niet?
Wat voor een gevolgen zouden de boringen kunnen hebben voor het landschap?